anouckeyckmans@skynet.be 03 449 39 48
Op zoek naar badkamer inspiratie?

Op zoek naar badkamer inspiratie? Ontdek een waaier aan mogelijkheden!

De realisatie van je droombadkamer begint altijd bij het formuleren van een bepaalde stijl. Het komt erop aan om in te zoomen op je wensen en ideeën, en op basis daarvan een badkamerconcept uit te werken.

Heb je carte blanche in een nieuwbouwwoning of wil je graag je bestaande badkamer renoveren? In beide gevallen moet je zoveel mogelijk badkamer inspiratie opdoen, de verschillende mogelijkheden ontdekken en voor jezelf een lijstje van must-haves maken. Later breng je dan alles samen tot een geslaagd geheel.

Badkamer inspiratie: van klassiek tot modern

Helemaal weg van klassieke badkamers? Of zijn het toch eerder moderne of zelfs design badkamers die je voorkeur wegdragen? In klassieke badkamers zie je vaak baden op pootjes en sanitair met een klassieke look. Het geheel doet tijdloos aan door authentieke elementen te mixen met moderne stukken.

Een moderne badkamer kenmerkt zich door neutrale kleuren, strakke lijnen en een minimalistische inrichting. Alles draait om ruimte, wat het gebruik van lichte kleuren en glas verklaart.

Design badkamers houden op hun beurt rekening met de laatste trends in badkamerland. Ze maken gebruik van de nieuwste technologieën en zien er vaak erg bijzonder uit. ‘Strak’ is het codewoord!

Op basis van de stijl die je verkiest, kun je heel gericht op zoek gaan naar badkamer inspiratie. Zo kun je binnen jouw stijl zorgvuldig stukken selecteren met als resultaat een tijdloze badkamer samenstellen die al je verwachtingen overtreft.

Volledig op maat en volgens je eigen smaak

Het planwerk kan beginnen als je een stijl hebt geselecteerd. Maak een schets van de beschikbare ruimte, stel voor jezelf een budget voorop en puzzelen maar! In deze fase wordt de ruimte concreet ingevuld. Je badkamer inspiratie met betrekking tot badkamermeubels, bad, douche, verlichting en accessoires vertaalt zich in een ontwerp.

Zorg in ieder geval dat je genoeg opbergruimte voorziet en dat je badkamer in de eerste plaats gebruiksvriendelijk is. Kolomkasten en spiegelkasten zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afmetingen en bieden extra ruimte om (kleinere) spulletjes in op te bergen.

Maak je badkamer helemaal compleet

Ga je voor een inloopdouche of een ligbad? Of misschien wel beide? Overweeg in het laatste geval een bad-douchecombinatie: deze optie bespaart plaats én geeft je het beste van twee werelden. Denk trouwens zeker ook aan de juiste badkamerverlichting. In de badkamer geef je het best de voorkeur aan veelzijdigheid. ‘s Morgens scheren, ‘s avonds in alle rust pamperen…

Als je badkamer inspiratie opdoet, bekijk dan tot slot de mogelijkheden met betrekking tot badkameraccessoires. Details zoals handdoekhouders, glashouders en zeepdispensers zijn cruciaal voor de uiteindelijke look van je nieuwe badkamer!

Bezoek onze toonzaal voor meer badkamer inspiratie…

Op zoek naar badkamer inspiratie? Kom dan zeker een keertje onze toonzaal in Ranst bezoeken. Samen bepalen we een stijlconcept dat 100 procent aansluit bij je persoonlijke wensen en ideeën. Onze uitgewerkte designs tonen vervolgens de mogelijkheden voor jouw situatie!